Anglia - Magyarország 0-4

Anglia - Magyarország 0-4
2022.06.15.

Álomszerű győzelem az angolok ellen Wolverhamptonban!

Négy mérkőzés után első helyen áll a magyar labdarúgó-válogatott a csoportjában, a hazai győzelem után idegenben, Wolverhamptonban is legyőzte Angliát. A gólokat a duplázó Sallai Roland és Nagy Zsolt, illetve Gazdag Dániel szerezték.

Marco Rossi: “Még nem fogtuk fel a mostani siker jelentőségét”

„Tudtuk, hogy nehéz meccset játszunk majd Anglia ellen, amelyen szenvednünk kell. Nos, szenvedtünk is, de együtt tettük. Mindenki nagy áldozatokat hozott a csapatért, mindenekfelett a csatárok, akik rengeteget futottak, és sokat segítettek a csapatnak, ők jelentették az első védelmi vonalat. Az első félidőben a jobb oldalon többször megbontották a védelmünket, ezáltal a középpályássorunk és a védelmünk mögé került az ellenfél, olykor szerencsések voltunk. Ugyanakkor szerencse nélkül nem is lehet ilyen eredményt elérni. Igen, elismerem, olykor mázlink volt, csakhogy a játékosok egytől egyik betartották a taktikai utasításokat, mindenki a csapat érdekeit helyezte az első helyre, márpedig a múltban többször bizonyítottuk, hogy ha egységes csapatként futballozunk, bármelyik vetélytárs dolgát megnehezítjük. Természetesen két lábbal a földön maradunk, akkor is, ha úgy szereztünk négy meccsen hét pontot, hogy kétszer játszottunk Angliával. Senki sem számított arra, hogy négy meccs után vezetjük a csoportot, úgyhogy a játékosaim, a stábom, és egész Magyarország miatt nagyon boldog vagyok.”

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA, 3. CSOPORT, 4. FORDULÓ
 

ANGLIA–MAGYARORSZÁG 0–4 (0–1)
Wolverhampton, Molineux Stadion, 28 839 néző. Vezette: Turpin (francia)
 

ANGLIA: Ramsdale – K. Walker, M. Guéhi, Stones, R. James – Saka (Maguire, 85.), K. Phillips, Bellingham (Foden, 68.), Gallagher (Mount, 56.) – Bowen (Sterling, a szünetben), Kane. 

Szövetségi kapitány: Gareth Southgate


MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Fiola, Styles (Nagy Á., 55.), Schäfer, Nagy Zs. – Sallai R. (Nego, 78.), Szoboszlai (Gazdag, 55.)  – Szalai Á. (Ádám, 68.). 

Szövetségi kapitány: Marco Rossi
 

Gólszerző: Sallai R. (16., 70.), Nagy Zs. (80.), Gazdag (89.)
Kiállítva: Stones (82.)

 

Fotó: mlsz.hu

 

Megosztás: