Magyarország - Törökország 1-0

Magyarország - Törökország 1-0
2024.03.23.

Jó évkezdés: legyőzte Törökországot a magyar válogatott

Magyarország-Törökország 1-0 (0-0)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Balogh B. (Dárdai M., 67.), Lang, Szalai A. – Nego (Bolla, a szünetben), Nagy Á. (Styles, 61.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 61.) – Sallai (Kleinheisler, 80.), Szoboszlai – Varga B. (Ádám M., 80.). 
TÖRÖKORSZÁG: Günok – Celik (Aktürkoglu, 77.), Kabak, Akaydin, R. Yilmaz (Müldür, 27.) – Yüksek, Kökcü (Güler, 61.) – Akgün (Baris Yilmaz, 77.), Calhanoglu, Yildiz (Uzun, 77.) – Ünal (Yazici, 61.). 
Gólszerző: Szoboszlai (48., 11-esből)

“Az eredménnyel elégedettebb vagyok, mint a mai teljesítménnyel. Voltak jó pillanataink, de bizonyos helyzetekben túlságosan is szenvedtünk, kicsit hiányzott, hogy megfelelő döntést hozzunk az akcióink végén – mondta a mérkőzés után a szövetségi kapitány. – Elöl jobban is teljesíthettünk volna, a támadók ma nem fogtak ki igazán jó napot, a védekezésük sem volt tökéletes, de természetesen azért voltak jó dolgaink a pályán, az akarással nem volt gond, senkit sem érhet kritika a teljesítményéért. Kiegyenlített meccset játszottunk, őszintén szólva a döntetlen talán igazságosabb eredmény lett volna. Gulácsi Péter tökéletesen játszott, két topkapusunk van, ha a pálya minden pozíciójában hasonló lenne a helyzet, a világ tíz legjobb csapata között lehetnénk. Úgy látszik, a jövőben kő-papír-ollóznom kell, hogy kit tegyek be a kapuba. Örülök a jó teljesítményének, például Schäfer jó játékának, és gratulálok Dárdai Mártonnak is a bemutatkozásához, a következő mérkőzésen talán további újoncok is megkaphatják a lehetőséget a bemutatkozásra.”

Fotó: mlsz.hu

Megosztás: