Sikeres volt az EURO 2020 a Puskás Arénában

Sikeres volt az EURO 2020 a Puskás Arénában
2021.07.01.

Sikeres volt az EURO 2020 a Puskás Arénában

Négy mérkőzés zajlott le az UEFA EURO 2020 keretében a Puskás Arénában. 

Kétszer láthattuk a magyar válogatottat pályára lépni, a csapat az F csoportba - az ún. Halálcsoportba - került, Franciaország, Németország és Portugália voltak a magyarok ellenfelei.


Az első mérkőzés június 15-én volt, Magyarország-Portugáliával játszott, a végeredmény 0-3 lett a portugáloknak. A gólszerzők Raphael Guerreiro és Cristiano Ronaldo volt, utóbbi duplázott.
 

A második mérkőzésen június 19-én, Magyarország 1-1-es döntetlent játszott Franciaország ellen. Gólszerző a magyaroknál Fiola Attila, a franciáknál Antoine Griezmann volt. 
 

A magyar válogatott harmadik mérkőzése Münchenben volt,  a németekkel 2-2 játszottunk. Gólszerzők Kai Havertz és Leon Goretzka, magyar válogatott góljait Szalai Ádám és Schäfer András szerezte.


A Puskás Arénában a magyar meccsek mellett további két mérkőzés került megrendezésre, június 23-án Portugália Franciaországgal 2-2 döntetlenezett, június 27-én nyolcaddöntős mérkőzésen Csehország 2-0-ra legyőzte az esélyesebbnek gondolt Hollandiát. 

Az F csoportot Franciaország nyerte 5 ponttal, második helyen 4 ponttal Németország, a harmadik helyen szintén 4 ponttal Portugália végzett. Két ponttal a negyedik helyen zárták a magyarok a csoportot. 

Bár a magyar labdarugó-válogatott az Eb nyolcaddöntőjében nem volt érdekelt, örömre bőven volt ok a csoportkörben. A mérkőzéseken mind a játékosok mind a szurkolók kitettek magukért, elmondhatjuk, hogy a Puskás Arénában a szurkolók őrületes hangulatot teremtettek, aki részese lehetett ennek az élménynek soha nem fogja elfelejteni, mert az ország egy szívként dobogott a magyar csapatért, hiszen „az éjjel soha nem érhet véget...”
 

Szalai Attila nyilatkozata: 

„Noha már aludtam egyet-kettőt a történtekre, még most is nehéz szavakba önteni, mit érzek. Hazai környezetben két mérkőzést játszani a magyar szurkolókkal teli Puskás Arénában- leírhatatlan! Ahogy mentünk a busszal a Puskás Aréna felé a szurkolók sorfala közepette, ahogy éltettek minket, ahogy felnéztem a lelátóra- még most is kiráz a hideg, ahogy erről beszélek. Amikor felcsendült a Himnusz, életem egyik legszebb pillanata volt. Hozzá tehetem, hogy amiben részünk volt Münchenben, az is elkísér bennünket életünk végéig.” 
 

Megosztás: